Alcazar


Såg melodifestivalen igår. Brukar titta, eftersom det kan finnas en hel del dansnummer. Annars tycker jag inte om schlagers något vidare. Alcazars framförande var genomproffsigt. Det höll hela vägen från början till slut.  Koreografin  passar perfekt till musiken och texten. Imponerande att sångarna kunde klara av både sången och dansen och skönt att slippa se flaxande dansare i bakgrunden. En stund var det bara dans till musiken. Fint. Scenografin (dräkterna) är stilfull.  Det är tröttsamt med för mycket effektsökeri. Tidigare har jag inte uppskattat Alcazar men jag undrar nu, om de inte har chans att vinna allt.

Annars var det Petra Meldens kreationer som var njutbara.

Kommentarer
Postat av: Tara

Hej! jag funderar på att söka lite olika dansarutbildningar i vår. Skulle inte du kunna skriva lite tips om vad man ska tänka på när man gör en audition? Vore intressant :)

2009-02-16 @ 15:02:51
Postat av: Vivi Östberg thorelli

Har du fått mitt svar på din kommentar?Hej!

Jag vet inte vilka dansarutbildningar du ska söka. Om det gäller Svenska Balettskolan, Danshögskolan eller Balettakademien, är det viktigt, att du försöker uttrycka rätt stil i balett, jazz, fridans, folk- och stildans. Om du är med på en lektion i klassisk balett, måste håret vara uppsatt i en prydlig knut. Hästsvans duger inte. Du måste också ha teknikskor för dans (skinnsko med mockasula) åtsittande trikåer (tights), gärna i hudfärg och med hel fot, och en dansdräkt som inte är för urringad. Till jazz, kan du ha samma skor och jazzbyxor över tights och dräkt. Håret kan vara uppsatt i knut eller hästsvans. Till street bör du ha hoppskor. Du måste också tänka på att hålla avstånden till andra dansare, att passa på din tur, om det är steg som ska göras på diagonalen. Man får absolut inte trängas. Det är viktigt att försöka vara så avspänd som möjligt. Man får gärna ställa frågor till läraren som håller lektionen, om man inte har förstått instruktionerna. Det får förstås inte bli för många frågor för då kanske man visar, att man har dålig uppfattningsförmåga. Det är ändå bättre att fråga än att låtsas att man kan.Vad en jury tittar på är de rent fysiska förutsättningarna att klara av dansträningen utan att få skador, musikalitet, stil och utstrålning samt hur tekniskt rätt dansrörelserna utförs. Om man inte uppfattar en danskombination helt och hållet är inte så viktigt. Det brukar också vara en intervju, där skolan vill ta reda på hur målinriktad du är, om du kommer att fullfölja utbildningen. Deltagarantalet är mycket begränsat så det vill till att de elever som tas in verkligen klarar av en examen med slutbetyg. Lycka till!

Mvh

Vivi Östberg Thorelli

2009-02-19 @ 15:43:59
URL: http://vivis.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0